Visitkort

(5)

Ett visitkort används oftast som gåva från en person till en annan. Kortet ska sparas som en påminnelse om dig och din verksamhet och därför är det av yttersta vikt att du fokuserar både på kvalité och design när du skapar ditt visitkort. Det vanligaste valet är ett matt eller blankt 350 grams papper, som är lite kraftigare och ger en känsla av kvalité och seriositet.

Vi på trycka.se kan hjälpa till med designval och bistår gärna dig som kund med vår kunskap och erfarenhet när du ska välja rätt visitkort för dig. Tveka därför inte att kontakta oss om du har några frågor!

FILTRERA / SORTERA icon

Aktiva filter

Visitkort

Visitkort är ett mindre kort av papper som innehåller kontaktinformation om ägaren. På ditt visitkort bör följande information finnas med:

  • För-och efternamn
  • E-postadress
  • Mobilnummer
  • Akademisk titel

Används visitkortet i tjänsten bör du även ha med:

  • Företagets namn
  • Logotyp
  • Tjänst eller titel
  • Mobilnummer
  • Eventuell webbadress till företaget
  • Växelnummer till företaget
visitkort med tryck.jpg
tryckta visitkort

Vad ska jag välja för storlek på mitt visitkort?

Standardstorleken på visitkort skiljer sig åt mellan olika länder, men alla är mellan 70 och 100 mm breda samt mellan 50 och 55 mm höga. Standardmåttet i Sverige är 90x55mm, men 90x50 är minst lika vanligt.

Tjockleken på ett visitkort varierar också, men vanligast är att man väljer ett papper mellan 250-350 gram. Detta är ett tjockare papper för att det ska vara så hållbart som möjligt. Hos oss hittar du visitkort som är 250, 350 och 450 gram.

Att designa ett visitkort

När du designar ditt visitkort ska du tänka informellt och tydlighet. Det huvudsakliga syftet med ett visitkort är att ge information om sig själv eller sitt företag. Därför är det relevant att ha med en logga, företagsnamn och personnamn.

För att man ska kunna nå dig som visitkortsinnehavare är det väsentligt att ha med kontaktuppgifter såsom mejladress och telefonnummer, även om det finns ett växelnummer till företaget så att man kan få tag i någon om visitkortsinnehavaren inte svarar.

Ett tips är att göra visitkortets design enkel med ett tydligt typsnitt för att det ska vara lätt och informellt att läsa. Det är också viktigt att visitkortet ser intressant ut, detta kan du få fram genom färger. Det viktiga med färger och typsnitt är att det är enhetligt med vad företaget står för så att det inte blir rörigt.

Oavsett om du har kunskaper i designprogram eller inte så kan du enkelt och smidigt beställa din produkt via oss. Vi erbjuder grafisk hjälp vilket innebär att vi designar helt utifrån dina tankar och idéer.

dubbelsidiga visitkort.jpg

Visitkortets historia

Användningen av Visitkort kan ledas tillbaka till det forntida Kina, men inom Europa verkar de ha uppkommit under 1500-talet. Vanligast i Europa blev det dock under 1600-talet.

Förr användes visitkortet vid fem olika tillfällen. Vid visit, vid uppvaktning, för kortare meddelanden, för identifiering av gåvor eller handlingar och markering av plats eller resgods.

Användningen av visitkort förekom inom över- och medelklass i den västerländska kulturen på 1900-talet. På denna tid var reglerna om hur ett visitkort skulle lämnas över komplicerade. Herrar fick sända två visitkort, ett till herrn och ett till frun i den andra familjen. Damer fick däremot endast överlämna till frun i den andra familjen. Det fanns en gyllene regel om att en gift dam aldrig fick lämna över sitt visitkort till en herre.

Ville man säga något personligen genom ett visitkort skulle man vika kortet i något av hörnen. Visitkortets hörn skulle vikas på olika sätt beroende på vilken betydelse man ville få fram.

Användningen av visitkort som man gjorde förr i tiden är idag mindre vanligt. I nutid används visitkort av anställda inom företag och organisationer.

Fler användningsområden

Ett visitkort kan användas på många andra sätt än ovannämnda, det är bara fantasin som sätter stopp.

Visitkortets lilla storlek är perfekt att använda till både stämpelkort och tidsbokningskort.

Driver du en restaurang eller butik där du vill ge dina kunder en gåva eller rabatt när de handlat över ett visst belopp eller ett visst antal gånger så är det perfekt att skapa ett stämpelkort i storlek med ett visitkort.

Driver du någon form av tjänsteföretag där kunden bokar sin tid innan besök hos er rekommenderar vi ett tidbokningskort i storlek med ett visitkort. Med detta kort kan kunden lätt hålla reda på sina bokade tider hos er, samtidigt som ni får reklam då kortet också innehåller er logga och kontaktuppgifter.

KATEGORIER

tummen upp röd stjärncirkel

Ta del av kampanjer
och erbjudanden

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password