Affischer

(10)

Här kan du hitta affischer i flera olika mått och material. Samtliga affischer trycks med ditt eget motiv och du gör själv alla produktval direkt på hemsidan. Affischer med tryck är ett perfekt sätt att visa upp sitt varumärke eller budskap på. Våra affischer med tryck är enkla att beställa online och går att anpassa efter dina önskemål.

Har du några frågor om affischer och de olika alternativen så är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig. Affischer med tryck till företag hittar du hos oss på Trycka.se

FILTRERA / SORTERA icon

Aktiva filter

Poster 50x70 cm med tryck

Flera fördelar med affischer

Affischer beställs ofta i lite större volymer och då får man ett väldigt låg pris per affisch. Det gör affischer till en av de billigaste marknadsföringsprodukterna för att exponera sitt budskap. Man kan även få en stor exponeringsyta, men det beror på vilken storlek man vill ha och där finns stora variationer.

Små affischer Små affischer, vanligtvis i A4, används i alla möjliga sammanhang. De är smidiga att vika ihop och ta med sig. Det gör att de används till menyer, bokningsinformation, kampanjer, nyhetsblad och allt möjligt. De används däremot sällan utomhus eftersom den storleken inte har tillräckligt stor exponering för att dra till sig uppmärksamheten. Det finns även motsvarande produkter i mindre format som A5 och A6, men då kallas produkter istället för Flyers.

Stora affischer När det gäller större affischer så används de normalt utomhus i antingen en gatupratare eller affischram. I de fallen rekommenderar vi i första hand våra vattentåliga affischer. De printas på en plastväv som tål utomhusbruk, vilket innebär att de är idealiska för gatupratare som ofta är utsatta för fukt, regn och vind. De har en högre kostnad är pappersaffischer, men det går utmärkt att kontakta oss för offert om ni behöver ett flertal vattentåliga affischer.

Blankt eller matt papper?

När du beställer pappersaffischer så kan du välja mellan blankt/glättat och sidenmatt papper. En matt yta gör det enklare att läsa och ta till sig budskapet och rekommenderas därför i de flesta fall. Om man däremot har en stor kampanj eller motsvarande som man vill nå fram med så kan den glansiga ytan vara en stor fördel eftersom det sticker ut lite och drar lättare till sig uppmärksamheten. En glansig yta lyfter även fram detaljerna i trycket och kan därför vara stiligt om man har en detaljrik bild, exempelvis en fotoaffisch.

Våra affischer

Vi har en lägsta volym på 100st affischer när du väljer ett pappersmaterial. Väljer du däremot 250st eller 500st så kommer du att få ett ännu lägre pris. Vi kan givetvis printa tusentals affischer, vänligen kontakta oss så återkommer vi med ett prisförslag. Våra vattentåliga affischer säljs styckvis. De har ett högre pris och de flesta behöver bara ett par stycken till gatupratare eller affischram. Om du däremot behöver ett större antal så får du gärna kontakta oss med antal och pris så räknar vi ut ett mer förmånligt pris.

Tre rullar med affischer i närbild
Närbild på vattentålig affisch

Att skapa en tryckfil

När det gäller affischer så rekommenderar vi att tryckfilen håller för 150 DPI. När det gäller A4 får det gärna vara 200 DPI, men det behöver inte vara högre än så. 300 DPI används till många trycksaker, men det är främst visitkort, kataloger, flyers och mindre pappersprodukter. I de här storlekarna finns det däremot inget behov av högre DPI, det blir bara onödigt stora filer. Har man däremot redan en fil i 300 DPI så är det inga problem för vår del. Du kan även känna dig trygg med att vi manuellt granskar kvalitén innan vi påbörjar tryck. Om vi inte tror att ni blev nöjd så kommer vi att höra av oss innan vi fortsätter. När det gäller designen och layouten så är det samma principer som för många andra trycksaker. Ska affischerna vara utomhus så gäller det att skapa en enkel och tydlig layout som syns på långt avstånd. Använd gärna mycket färg och starka kontraster så att man lättare drar till sig uppmärksamheten.

KATEGORIER

tummen upp röd stjärncirkel

Ta del av kampanjer
och erbjudanden

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password