Golvmattor

När man bygger en monter kan en matta göra stor skillnad på helheten. Att sen dessutom kunna ha en matta med ett unikt och eget motiv på får er monter att verkligen sticka ut. Men mattor har så många fler användningsområden än på mässor. Entrématta till företaget eller för att liva upp kontorsgolvet.

Golvmattor

När man bygger en monter kan en matta göra stor skillnad för helhetsintrycket. Att sedan kunna ha en matta med ett eget, unikt motiv får er monter att verkligen sticka ut i mängden. Mattor har också många fler användningsområden än till mässor. Entrématta till företaget eller för att liva upp kontorsgolvet.

Valfri storlek

Våra mattor säljs i valfri storlek, så att ni kan välja själva exakt hur stor matta ni behöver. Tänk på att om ni ska använda mattan i exempelvis en trappa, att ni mäter trappstegens höjd också.

Tryckfil

Stora och tydliga budskap är att föredra, både för att mattan kommer ligga på golvet med besökare som går/står på den, men även för att det ska vara enkelt att uppfatta budskapet på avstånd. Företagets logotyp som en vattenstämpel kan räcka och även bli väldigt effektfullt.

Tänk på att golvmattor inte har en helt slät yta, som exempelvis banderoller och rolluper har, utan mer som en filtväv där fibrer syns. Detta gör att små detaljer i designen kan försvinna. Undvik därför allt för tunna linjer och små texter.

Det går också bra att göra enfärgade mattor. En lång röd matta är kanske det mest klassiska exemplet, men egentligen går vilka färger som helst bra. Allt trycks digitalt så antalet färger påverkar inte priset.

Underlag

För att mattan ska göra sig bäst behöver golvet eller underlaget vara plant och hårt. Vi skulle inte rekommendera er att använda våra mattor på gräsmattor, grusgångar eller liknande underlag.

Har ni inte möjlighet att skapa tryckfilen själva, hjälper vi gärna till med detta. Ni kan köpa till Grafisk Hjälp (länka till detta).

Förvaring

När ni förvarar mattan mellan användningstillfällen skulle vi rekommendera att ni rullar ihop den och förvarar rullen liggandes. Ställs rullen upp riskerar man att mattan får veck vid kanterna.