Gatupratare

(16)

Gatupratare är en prisvärd investering på grund av sitt låga pris och sin långa hållbarhet.

Till alla våra vanliga modeller av gatupratare medföljer frontplast på båda sidorna för att budskapet ska vara skyddat och hålla i vått och tort. Det finns självklart möjlighet att komplettera med extra frontplast i de fall slitage uppstår.

Till alla våra gatupratare kan man köpa till affischer/posters. Affischerna printas på samma material som våra rolluper, materialet är därför väldigt tåligt och är inte känsligt för fukt och vatten som papper kan vara. Trottoarpratare som City Sign går även att komplettera med en topplogo. Affischer och topplogo finns som relaterade artiklar på produktsidan för vald gatupratare.

FILTRERA / SORTERA icon

Aktiva filter

Val av gatupratare

Om man vill ha en gatupratare som har hög tålighet mot vind så rekommenderar vi i första hand den som heter Wind Sign. Den har en fjädrande funktion som gör att den vippar när det blåser och har ett stabilare system.

Vill man ha en gatupratare som är enkel att ta in och ut varje dag så kan man kolla på A-Ställ eller Easy Sign. Det är två billiga skyltställ som har låg vikt och som därmed blir enkla att förflytta. Easy Sign har även ett handtag längst upp som kan vara praktiskt när man ska förflytta gatuprataren. A-ställ är däremot i aluminium så det har lite lägre vikt och riskerar inte att rosta, men har inte något handtag

Gatupratare

Vattentåliga affischer för gatupratare

Det är möjligt att köpa affischer till alla våra gatupratare/trottoarpratare. För detta ändamål har vi vattentåliga affischer som printas på en plastväv. Det gör att affischerna tål vind, fukt och vatten utan problem. Tänk på att de säljs styckvis och att du behöver två affischer till en trottoarpratare, en för varje sida. Klicka här för att se våra affischer.

Gatupratare för inomhusbruk

Kanalplast A-ställ är en billig och lätt "gatupratare" för inomhusbruk. Den är gjord i kanalplast och är väldigt simpel att använda och blir helt platt när den fälls ihop. Påminner på så vis om en affisch. Minsta antal är 5 stycken, därav det lite högre priset, men per styck blir den väldigt billig. Den finns i två storlekar; 50x70 cm och 95x115 cm.

Snäppram eller magnetlister?

Det finns generellt två varianter av gatupratare som vi erbjuder när det gäller att sätta fast affischen med sitt budskap. Den första metoden är en frontplast med magnet. På varje skyltställ ingår det frontplast som sitter framför och skyddar budskapet. I det här fallet har frontplasten även en magnetlist längst med alla kanter så du snabbt och enkelt kan sätta fast budskapet. Eftersom gatuprataren är gjord i stål så fungerar magnetremsan alldeles utmärkt för att budskapet ska tryckas mot gatuprataren och sitta fast stadigt utan några svårigheter. Fördelen med magnet är att man kan ha en lite enklare konstruktion och därmed brukar även priset bli lite lägre. Det är även stilrent eftersom man inte behöver en snäppram som annars tar upp en plats på trottoarprataren.

Den andra metoden är snäppramar. Det är precis som det låter, en ram i fyra delar som man snäpper upp med handkraft (kan dock behöva tas i lite på vissa). Fördelen är att det är lite enklare att placera sitt budskap helt rakt i ställningen.

Gatupratarens storlek

När man väljer storlek av gatupratare så syftar storleken på affischstorleken. En gatupratare som är 50x70 cm är alltså inte 50x70 cm i praktiken, utan den är gjord för att passa ett budskap som är 50x70 cm. 50x70 cm är den allra vanligaste storleken och är lagom i de flesta fall. 70x100 cm kan upplevas som väldigt stort i stadsmiljö, men lämpar sig bra utanför stora affärer.

Gatupratare som ger dig bra exponering

En gatupratare eller en trottoarpratare är de skyltsystem som du oftast ser utanför butiker och restauranger. Det vanligaste användningsområdet är att kommunicera ett erbjudande eller en meny, men kan även användas på mässor eller som mäklarskyltar. Då det går att använda två affischer per ställ, ger dig det möjligheten att visa ditt budskap från två olika håll. Det gör att trottoarprataren är det perfekta hjälpmedlet för att fånga kunder i farten. Hos oss på Trycka.se kan du bland annat hitta dessa gatupratare:

  • City Sign
  • Easy Sign
  • Mäklarskylt
  • A-ställ
  • Wind Sign

Vi erbjuder allt ifrån mindre och billiga gatupratare, till stora gatuställ som är tillverkade för att tåla riktigt tuffa förhållanden. Flera av våra trottoarpratare finns att beställa i olika färger som till exempel svart, vit, silver och rött. Budskapet går enkelt att bytas ut efterhand och anpassas efter önskat behov.

Mini Sign – den perfekta mäklarskylten

Vår Mäklarskylt som även kallas för Gatupratare Mini Sign har snabbt blivit populär hos mäklare. Fördelen är att den är liten och smidig att ha med sig och tar därmed inte upp mer plats än nödvändigt. Gatuprataren är enkel att ställa fram för eventuella visningar och budskapet går snabbt att byta ut själv. Även om skylten har blivit extra populär för mäklare, kan den användas i andra sammanhang där storlek och smidighet efterfrågas. Den kan exempelvis användas av frisörer, butiker, mässor och köpcentrum som ofta byter budskap. 

Mäklarskylt - Mini Sign

Trottoarpratare för synskadade

Trottoarpratare kan vara svåra att upptäcka för synskadade då blindkäppen lätt kan komma emellan benen på gatuprataren. För att undvika detta togs modellen City Sign fram. Den här modellen är framtagen för skyltning i stadsmiljö och har en rund fot, vilket gör den lättare att upptäcka. City Sign är godkänd för användning i stadsmiljö i de flesta svenska kommuner.

Det får plats ett budskap som är 50x70 centimeter samt en mindre logotyp ovanför budskapet som sitter på en halvmåneformad yta. Båda affischerna på City Sign sitter fast i en formad metallbåge som går ner i en rund ställning i marken. Det gör att den har en form som är väl synlig, stabil och som framförallt ser väldigt bra ut. Budskapet sitter fast med snäppramar, precis som på många andra skyltställ. 

Easy Sign - Vår bästsäljare

Vår populäraste gatupratare har den klassiska A-formen. Easy Sign är väldigt billig och har därför blivit en storsäljare. Den har en lätt vikt och toppen på gatuprataren har ett handtag som gör att den är smidig att flytta ut och in vid behov. Easy Sign är tillverkad av stålplåt och stålrör vilket innebär att det är en rejäl ställning som känns tålig och säker. Den finns anpassad för budskap i 50x70 samt 70x100 cm. Den mindre varianten är det som man brukar tolka som ”normal” storlek och är de som du oftast passerar ute på gågatorna. 

windsign

Wind Sign - Vår mest stabila trottoarpratare

Är du ute efter att köpa gatupratare som tål mycket, så har vi den perfekta modellen för dig. Wind Sign är tillverkad för att stå emot hård vind. En gatupratare som har fyra ben flyttar sig lätt, eller till och med blåser omkull när det blåser mycket. Wind Sign står däremot stadigt kvar, även i riktigt tuffa förhållanden. Den har en fjädrande ställning som gör att skylten fjädrar i vinden och därmed avlastar själva foten.

Tillbehör till Gatupratare

De vanligaste tillbehören till en gatupratare är frontplast och magnetplast som är till för att skydda affischerna. Frontplats ingår alltid när du köper en trottoarpratare av oss, men kan vara bra att ha en extra av då plasten slits över tid. Vi säljer även vattenavvisande affischer till alla våra skyltställ.

Gatupratare med topplogo/toppskylt

Topplogo är ett smart sätt att alltid visa upp sin logotyp. Då syns den tydligt samtidigt som man kan förmedla sitt aktuella budskap på hela affischytan.

KATEGORIER

tummen upp röd stjärncirkel

Ta del av kampanjer
och erbjudanden

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password