Gatupratare & Trottoarpratare

Gatupratare är en prisvärd investering på grund av sitt låga pris och sin långa hållbarhet.

Till alla våra vanliga modeller av gatupratare medföljer frontplast på båda sidorna för att budskapet ska vara skyddat och hålla i vått och tort. Det finns självklart möjlighet att komplettera med extra frontplast ifall de slits ut av vädret.

Till alla våra gatupratare kan man köpa affischer/posters. Affischerna printas på samma material som våra rolluper, materialet är därför väldigt tåligt och är inte känsligt för fukt och vatten som papper är. Trottoarpratare som City Sign, Top Sign och Delux Sign går att komplettera med en topplogo. Affischer och topplogo finns som relaterade artikelar på produktsidan för vald gatupratare.


Har du frågor eller vill veta mer om våra Gatupratare?
Vi finns redo att hjälpa till!

support@trycka.se
031-721 19 40

Mån-tors 08:00-16:00
Fredag 08:00-14:45

Val av gatupratare

Om man vill ha en gatupratare som har hög tålighet mot vind så rekommenderar vi i första hand den som heter Wind Sign. Den har en fjädrande funktion som gör att den vippar när det blåser och har ett stabilare system.

Vill man ha en gatupratare som är enkel att ta in och ut varje dag så kan man kolla på A-Ställ eller Easy Sign. Det är två billiga gatupratare som har låg vikt och som därmed blir enkla att förflytta. Easy Sign har även ett handtag längst upp som kan vara praktiskt när man ska förflytta gatuprataren. A-ställ är däremot i aluminium så det har lite lägre vikt och riskerar inte att rosta, men har inte något handtag.

Vattentåliga affischer för gatupratare 

Det är möjligt att köpa affischer till alla våra gatupratare/trottoarpratare. För detta ändamål har vi vattentåliga affischer som printas på en plastväv. Det gör att affischerna tål vind, fukt och vatten utan problem. Tänk på att de säljs styckvis och att du behöver två affischer till en gatupratare, en för varje sida. Klicka här för att se våra affischer.

Snäppram eller magnetlister?

Det finns generellt två varianter av gatupratare som vi erbjuder när det gäller att sätta fast affischen med sitt budskap. Den första metoden är en frontplast med magnet. På varje gatupratare ingår det frontplast som sitter framför och skyddar budskapet. I det här fallet har frontplasten även en magnetlist längst med alla kanter så du snabbt och enkelt kan sätta fast budskapet. Eftersom gatuprataren är gjord i stål så fungerar magnetremsan alldeles utmärkt för att budskapet ska tryckas mot gatuprataren och sitta fast stadigt utan några svårigheter. Fördelen med magnet är att man kan ha en lite enklare konstruktion och därmed brukar även priset bli lite lägre. Det är även stilrent eftersom man inte behöver en snäppram som annars tar upp en plats på trottoarprataren.

Den andra metoden är snäppramar. Det är precis som det låter, en ram i fyra delar som man snäpper upp med handkraft (kan dock behöva tas i lite på vissa). Fördelen är att det är lite enklare att placera sitt budskap helt rakt i ställningen.

Gatupratare med topplogo/toppskylt

Topplogo är ett smart sätt att alltid visa upp sin logotyp. Då syns den tydligt samtidigt som man kan förmedla sitt aktuella budskap på hela affischytan. 

City Sign skiljer sig ganska mycket från våra trottoarpratare. Den har en rund bas som gör den enklare för synskadade att upptäcka. Eftersom kommuner vill främja synskadade så har många bestämt sig för att endast tillåta den här typen av gatupratare i stadsmiljö. Vi rekommenderar därför att du börjar med att kolla upp vilka regler som gäller i just din kommun.

Gatupratarens storlek

När man väljer storlek av gatupratare så syftar storleken på affischstorleken. En gatupratare som är 50x70 cm är alltså inte 50x70 cm i praktiken, utan den är gjord för att passa ett budskap som är 50x70 cm. 50x70 cm är den allra vanligaste storleken och är lagom i de flesta fall. 70x100 cm kan upplevas som väldigt stort i stadsmiljö, men lämpar sig bra utanför stora affärer.