Gatupratare & Trottoarpratare

Gatupratare är en prisvärd investering på grund av sitt låga pris och sin långa hållbarhet.

Till alla våra vanliga modeller av gatupratare medföljer frontplast på båda sidorna för att budskapet ska vara skyddat och hålla i vått och tort. Det finns självklart möjlighet att komplettera med extra frontplast ifall de slits ut av vädret.

Till alla våra gatupratare kan man köpa affischer/posters. Affischerna printas på samma material som våra rolluper, materialet är därför väldigt tåligt och är inte känsligt för fukt och vatten som papper är. Trottoarpratare som City Sign, Top Sign och Delux Sign går att komplettera med en topplogo. Affischer och topplogo finns som relaterade artikelar på produktsidan för vald gatupratare.

Val av gatupratare

Om man vill ha en gatupratare som tål vind väldigt bra så rekommenderar vi i första hand vår gatupratare som heter Wind Sign. Den har en fjädrande funktion som gör att den vippar när det blåser och har ett stabilare system.

Vill man ha en gatupratare som är enkel att ta in och ut varje dag så kan man kolla på A-Ställ eller Easy Sign. Det är nämligen två billiga gatupratare som har låg vikt och som därmed blir enkla att förflytta. Easy Sign har även ett handtag längst upp som kan vara praktiskt när man ska förflytta gatuprataren. A-ställ är däremot i aluminium så det har lite lägre vikt och riskerar inte att rosta, men har inte något handtag.

Top Sign är vår billigaste gatupratare som kommer med topplogo. Vill man däremot ha en trottoarpratare med snäppramar också så är Delux Sign eller City Sign bra alternativ. De sistnämnda gatupratarna är lite mer robusta för att klara tuffare väderförhållanden.

Vattenbeständiga affischer till gatupratare 

Det är möjligt att köpa affischer till alla våra gatupratare/trottoarpratare. Vi printar nämligen på samma material som våra rolluper, vilket innebär att materialet är vattentåligt och därmed inte påverkas negativt av fukt eller regn.
Notera att vi endast säljer affischerna styckvis och att man därför behöver beställa två stycken om man vill täcka både fram och baksidan av sin trottoarpratare.
Affischer, snäppramar och fler tillbehör finns här

Gatupratare med snäppram eller magnet?

Det finns generellt två olika varianter av gatupratare som vi erbjuder när det gäller att sätta fast affischen med sitt budskap. Den första metoden är en frontplast med magnet. På varje gatupratare ingår det en genomskinlig plast som sitter framför budskapet. I det här fallet har frontplasten även en magnetlist längst med alla kanter så du snabbt och enkelt kan sätta fast budskapet. Eftersom gatuprataren är gjord i stål så fungerar magnetremsan alldeles utmärkt för att budskapet ska tryckas emot gatuprataren och sitta fast stadigt utan några svårigheter. Fördelen med magnet är att man kan ha en lite enklare konstruktion och därmed brukar även priset bli lite lägre. Det är även stilrent eftersom man inte behöver en snäppram som annars tar upp en del plats på trottoarprataren.

Den andra metoden är snäppramar. Det är precis som det låter, en ram i fyra delar som man snäpper upp med handkraft (kan dock behöva tas i lite på vissa). Fördelen är att det är lite enklare att placera sitt budskap helt rakt i ställningen.

Gatupratare med topplogo/toppskylt

Topplogo är ett smart sätt att alltid visa upp sin logotyp samtidigt som man kan förmedla sitt budskap på trottoarprataren under. Man visar tydligt vilket bolag det gäller och behöver därför inte ha med en stor logotyp i sitt printade budskap.

Vi erbjuder tre modeller av gatupratare som har topplogo. Det är Top Sign, City Sign och Delux Sign. City Sign skiljer sig ganska mycket från de andra två trottoarpratarna. Den har en rund bas som gör den enklare för synskadade att upptäcka. Eftersom kommuner gärna vill främja synskadade så har många bestämt sig för att endast tillåta den här typen av gatupratare i stadsmiljö. Vi rekommenderar därför att du börjar med att kolla upp vilka regler som gäller i just din kommun.

Trottoarpratare Delux Sign och Top Sign är ganska lika varandra. Den största skillnaden är att Delux Sign har snäppramar medan TopSign har frontplast med magnet. Vilket man föredrar kan variera, läs gärna sektionen över för mer information. Eftersom Top Sign inte har några snäppramar så innebär det att konstruktionen blir enklare och därför blir även priset lägre. Då den har ett lägre pris än Delux Sign så är den även ett vanligare alternativ. City Sign är däremot populärare, även om din kommun inte har några specifika regler kring detta ännu så är det möjligt att det kommer att ändras och då kan det vara bra att man redan en gatupratare som är godkänd så man inte behöver köpa dubbelt.

Gatupratarens storlek

När man väljer storlek av gatupratare så syftar storleken på affischstorleken. En gatupratare som är 50x70 cm är alltså inte 50x70 cm i praktiken, utan den är gjord för att passa ett budskap som är 50x70 cm. 50x70 är den allra vanligaste storleken, men vi säljer även de flesta modeller i 70x100 cm.

Tillbehör för gatupratare/trottoarpratare

Vi säljer vattenavvisande affischer till alla våra gatupratare. Materialet gör att du tryggt kan använda det i vilken gatupratare som helst utan att behöva oroa sig för att vatten eller fukt ska förstöra ditt budskap. Utöver detta så erbjuder vi även topplogo till vissa modeller samt frontplast. Frontplast ingår alltid när du köper en gatupratare av oss. Mer om tillbehör till gatupratare finner du under varje produkt.