Banderoller & Tygvepor med valbara mått och material

Vi har slagit samman alla våra vepor till två produkter för att göra det så enkelt för dig som möjligt. Har du några frågor kring produkterna och de olika alternativen så är du välkommen att kontakta oss.

  • Banderoll

    Primärt för utomhusbruk
    Här kan du välja mellan Mesh (hålad duk) och PVC (tät duk). Du väljer själv önskat mått, efterbehandling och om du vill ha enkel- eller dubbelsidigt tryck.

  • Tygvepa

    Primärt för inomhusbruk
    Flera valbara tygmaterial, efterbehandlingar och du väljer själv angivet mått. 


Har du frågor eller vill veta mer om våra Banderoller & Vepor?
Vi finns redo att hjälpa till!

support@trycka.se
031-721 19 40

Mån-tors 08:00-16:00
Fredag 08:00-14:45

Banderoller

Banderoller är ett av de mest prisvärda sätten att exponera sig på eftersom det är lågt kvadratmeterpris. Det låga priset gör att man kan ha en stor yta så att man syns på långt avstånd samtidigt som kostnaden blir låg.

Ett vanligt användningsområde för banderoller är utomhusreklam vid bilvägar. Tänk då på att budskapet ska vara så kortfattat och stort som möjligt för att en förbipasserande bil ska hinna uppfatta budskapet.

Det fungerar utmärkt att använda en banderoll både inomhus och utomhus, men eftersom materialet är väderbeständigt så används det oftast för utomhusbruk. När det gäller inomhusbruk så är det vanligare med tygvepor eftersom de är enklare att hantera när det gäller uppsättningen.

Banderollerna levereras vanligtvis med öljetter för upphängning men andra tillval finns även att välja. Vi har flera olika maskiner och verktyg när vi monterar på öljetterna på banderollen. Förr använde vi mest plastöljetter men nu använder vi främst metallöljetter. Vid printningen markeras ett litet kryss på banderollen för varje liten öljetts placering. På så sätt kan vi garantera symmetriskt avstånd mellan öljetterna så att det ser snyggt ut.

Vid upphängning är det viktigt att hänga upp den på ett bra sätt. Det räcker oftast inte att bara hänga upp den i hörnen utan ju fler öljetter desto bättre. Hur många öljetter som behövs beror på hur stor banderollen är samt hur utsatt den är upphängd. För upphängning finns banderollsnoddar som vi säljer separat.

Tygvepor

Tygvepor är främst avsedda för inomhusbruk och de kan användas på många olika sätt. Det finns flera valbara material och de har alla olika priser och användningsområden.

Decor är vad man kan kalla för ett standardmaterial när det gäller våra vepor, det är ett vanligt tyg som är kostnadseffektivt och har bra färgåtergivning. Detta ska inte förväxlas med Decor Backlite som är speciellt framtagen för ljusboxar och som inte bör användas i andra sammanhang eftersom tyget inte kommer till sin rätta när det inte är bakgrundsbelyst. Polyglans är ett annat valbart material som är extra hållbart och som har mycket bra genomtryck, vilket gör de lämpliga flaggor. Satin är ett mycket fint tyg som ger en exklusiv känsla, men som även har en högre kostnad är vanligt Decor.

Tygveporna kan tillverkas med öljetter, kanal, silikonkeder eller aluminiumlist för upphängning. Vill man inte hänga upp vin vepa kan vi även tillverka den med endast renskurning eller med kantförstärkning. Alla val förutom aluminiumlist finns på hemsidan. Vill ni ha en aluminuimlist ber vi er kontakta oss via e-post eller telefon. Aluminiumlisten har ett maximalt mått på 200cm för att den ska kunna fraktas säkert och fint.

Tygveporna sublimeras genom värmetransfer vilket resulterar i att tygvepan får ett print som syns på båda sidorna, dock inte lika kraftigt på baksidan.

Skulle tyget bli veckigt så går det att stryka enkelt och lätt med ett strykjärn. Var bara försiktig och använd inte för hög värme.

Budskap

Det är såklart bäst med så bra kvalité som möjligt på text, logotyper och bilder som printas på banderollen eller tygvepan. Dock så kan man ha i åtanke vid design av en banderoll eller vepa, att ju längre ifrån den ska synas, desto mindre noga behöver man vara med kvalitén på innehållet. En banderoll sätts ofta upp för att synas på längre avstånd och då kommer det inte märkas om något objekt på banderollen har lite sämre kvalité. Om vi anser att kvalitén är för låg kontaktar vi er innan vi printar.

När man designar sin banderoll eller tygvepa bör man tänka på följande: Vilket avstånd ska den hänga på? Ju längre ifrån den ska avläsas, desto större bör budskapet vara. Man bör också minimera informationen och uttrycka sig så kortfattat som möjligt för att man ska hinna läsa exempelvis när man kör förbi med bilen.

Motivet syns bättre om man ser till att ha lite avstånd till kanterna på banderollen. Dessutom tar öljetterna lite plats runt om i kanterna om man valt att ha öljetter på sin banderoll. Tänk då på att ha 5-6 cm till godo för öljetterna från kanten in till att ert motiv börjar.

Om ni själva skapar tryckfilen ska den helst vara i måtten som banderollen ska vara. Är detta ett för stort mått för ert bildprogram så ska den åtminstone vara i proportionerlig skala.