Banderoller & Vepor

(3)

Här kan ni beställa banderoller, backdrops och tygvepor direkt på hemsidan. På produktsidorna kan ni välja valfria mått, material och efterbehandling. Kontakta oss gärna om ni har några frågor!

FILTRERA / SORTERA icon

Aktiva filter

Banderoller

Banderoller är ett av de mest prisvärda sätten att exponera sig på eftersom det är lågt kvadratmeterpris. Det fördelaktiga priset gör att man kan ha en så stor yta att man syns på långt avstånd samtidigt som kostnaden blir låg.

Ett vanligt användningsområde för banderoller är utomhusreklam vid bilvägar. Tänk då på att budskapet ska vara så kortfattat och stort som möjligt för att en förbipasserande som färdas snabbt i bil ska hinna uppfatta budskapet.

Meshbanderoll
Banderoll och banderollsnodd

Det fungerar utmärkt att använda en banderoll både inomhus och utomhus, men eftersom materialet är väderbeständigt så används det oftast för utomhusbruk. När det gäller inomhusbruk så är det vanligare att man använder tygvepor eftersom de är enklare att hantera när det gäller uppsättningen.

Banderollerna levereras vanligtvis med öljetter för upphängning men andra tillval finns även att välja. Vi har flera olika maskiner och verktyg när vi monterar på öljetterna på banderollen. Förr använde vi mest plastöljetter men nu använder vi främst metallöljetter. Vid printningen markeras ett litet kryss på banderollen för varje liten öljetts placering. På så sätt kan vi garantera symmetriskt avstånd mellan öljetterna så att det ser snyggt ut.

Vid upphängning är det viktigt att hänga upp den på ett bra sätt. Det räcker oftast inte att bara hänga upp den i hörnen utan ju fler öljetter desto bättre. Hur många öljetter som behövs beror på hur stor banderollen är samt hur utsatt den är upphängd. För upphängning finns banderollsnoddar som vi säljer separat.

Tygvepor

Tygvepor är främst avsedda för inomhusbruk och de kan användas på många olika sätt. Det finns flera valbara material och de har alla olika priser och användningsområden.

Tygveporna kan tillverkas med öljetter, kanal, silikonkeder eller aluminiumlist för upphängning. Aluminiumlisten har ett maximalt mått på 200cm för att den ska kunna fraktas säkert och fint. Vill man inte hänga upp vin vepa kan vi även tillverka den med endast renskurning eller med kantförstärkning.

Skulle tyget bli veckigt så går det att stryka enkelt och lätt med ett strykjärn. Var bara försiktig och använd inte för hög värme.

Budskap

Det är såklart bäst med så bra kvalité som möjligt på text, logotyper och bilder som printas på banderollen eller tygvepan. Dock så kan man ha i åtanke vid design av en banderoll eller vepa, att ju längre ifrån den ska synas, desto mindre noga behöver man vara med kvalitén på innehållet. En banderoll sätts ofta upp för att synas på längre avstånd och då kommer det inte märkas om något objekt på banderollen har lite sämre kvalité. Om vi anser att kvalitén är för låg kontaktar vi er innan vi printar.

När man designar sin banderoll eller tygvepa bör man tänka på följande: Vilket avstånd ska den hänga på? Ju längre ifrån den ska avläsas, desto större bör budskapet vara. Man bör också minimera informationen och uttrycka sig så kortfattat som möjligt för att man ska hinna läsa exempelvis när man kör förbi med bilen.

Motivet syns bättre om man ser till att ha lite avstånd till kanterna på banderollen. Dessutom tar öljetterna lite plats runt om i kanterna om man valt att ha öljetter på sin banderoll. Tänk då på att ha 5-6 cm till godo för öljetterna från kanten in till att ert motiv börjar.

Om ni själva skapar tryckfilen ska den helst vara i måtten som banderollen ska vara. Är detta ett för stort mått för ert bildprogram så ska den åtminstone vara i proportionerlig skala.

Varför ska jag använda en banderoll eller vepa?

Det finns många fördelar med att använda en banderoll eller vepa. Nedan har vi listat några anledningar som vi anser är extra positiva.

Ditt varumärke syns på långt avstånd

Vepor och banderoller är de perfekta produkterna för att synas på långt avstånd. De sticker ut i mängden och har snabbt blivit en av de populäraste produkterna för marknadsföring utomhus.

Stor exponering till ett lågt pris

Banderoller och vepor är ett kostnadseffektivt sätt att visa sitt budskap stort. Våra produkter går att använda både inomhus och utomhus till ett riktigt bra pris.

Oändligt många användningsområden

Vepor och banderoller har många användningsområden vilket har gjort de till en väldigt populär produkt. Man kan använda dem för skyltning, som information, visa upp kampanjer och mycket mer.

Några av de populäraste användningsområdena för banderoller och vepor:

  • Mässor och event
  • Sportevenemang
  • Fasader och husväggar
  • Musikevenemang
  • Butiker och skyltfönster
  • Längs stora vägar
  • Utställningar

Vad finns det för olika material att välja mellan?

När du har bestämt dig för att beställa vepor och banderoller så finns det olika varianter och material att välja mellan. Vilket material du bör välja beror dels på användningsområde men också på hur hållbara produkterna behöver vara. Läs mer om våra olika material nedan.

Olika material för banderoller:

Frontlit

Det här materialet är vår bästsäljare. Den passar bra för både inom- och utomhusanvändning. Det är en matt vinylduk med hög kvalité och väldigt bra färgåtergivning. Den är dessutom relativt mjuk med en slät flamskyddad yta.

Mesh

Det här är en duk som är anpassad för tryck i storformat och passar bra för användning utomhus. Duken rekommenderas vid mycket blåsiga förhållanden och har en speciell yta med små hål som låter luft tränga igenom.

Olika material för tygvepor:

Decor

Det här är vår finaste textilduk som håller en riktigt bra kvalitet. Den är lämplig som fotobakgrund då dukens matta yta ger djupa och starka färger i tryck med hög kontrast. Decor är det mest miljövänliga tryggalternativet då den trycks med vattenbaserad färg. Den används som högkvalitativ duk både inomhus och utomhus.

Decor Backlite

Duken används både inomhus och utomhus, ofta till ljuslådor med silikonbandsinfästning för vepan. Backlit håller en väldigt hög kvalité och ger djupa och starka färger som förstärks när duken blir belyst bakifrån.

Polyglans

Polyglans är en textilduk i hög kvalitet som är anpassad för användning både inom- och utomhus. Den används ofta som flaggduk, till backdrops, vepor och banderoller och har ett lätt men slitstarkt material.

Satin

Satindukten är speciellt användbar i butiker, butiksfönster, showrooms och utställningar. Den är en hög-glansig polyestertextil med enkelsidigt tryck och har brandskyddsklass B1.

KATEGORIER

tummen upp röd stjärncirkel

Ta del av kampanjer
och erbjudanden

New Account Register

Already have an account?
Log in instead eller Reset password