Mässbord

Diskar och podium

Disk, mässbord, podium, infodisk eller pulpet. Det finns många namn som beskriver samma sak och troligtvis finns det minst lika många användningsområden. Varumärkesexponering och reklam är kanske en av de bästa och mest uppenbara fördelarna med en disk, men det betyder inte att disken går att ha till fler saker samtidigt. En disk kan med fördel användas som informationsdisk eller reception. Ställ dit en inbjudande frukt- eller godisskål för att locka kunder till en kontakt eller ett samtal. Kanske behövs det en plats att skriva avtal eller andra viktiga papper på, då är en disk perfekt. Ibland kan monterpersonalen känna sig mer avslappnade om de har något att stå bakom och luta sig mot. Att kunna gömma undan vattenflaskor eller andra privata tillhörigheter är också ett uppskattat användningsområde. Tänk igenom vilka behov ni har först, för att sedan välja rätt disk för just ert sammanhang.

Budskap

När det gäller att skapa tryckfil för er disk så finns det några saker som är bra att tänka på. Hela ytan är inte alltid synlig från alla vinklar, så lägg därför ingen viktig information längst ut på kanterna. Ett vanligt upplägg är att placera företagets logotyp centrerat på mitten. Ofta är en disk själva centrumpunkten i en monter, så en design som utstrålar stabilitet är ofta en bra idé.

Bildbyte

Alla diskar lämpar sig väldigt bra till att, vid ett senare tillfälle, köpa bildbyte. Det är både ekonomiskt för er och bra för miljön. Det går också bra att köpa flera budskap samtidigt som ni köper själva disken för att ha möjligheten att växla mellan olika budskap. Ett exempel kan vara att göra reklam för olika produkter ni säljer och exponera en ny produkt varje dag på mässan. Ett annat exempel är flera föreningar som delar på en disk men sedan har var sitt bildsvep.

Toppskiva

Olika diskar har olika toppskivor och de lite dyrare diskarna har ofta möjlighet till olika material-val när det kommer till just toppskiva. Detta är något som kan påverkar hela monterns utseende. Borstad metall eller ek-trä ger två distinkt olika intryck. Så tänk på helheten när ni bygger er monter, har ni t.ex. valt svarta rolluper så är svart toppskiva passande.

Transport

Vissa av de lite dyrare diskarna fungerar även ofta som transportväska. Perfekt när ni har andra mässprodukter som enkelt behöver transporteras eller förvaras. Dessa lite dyrare diskar har även hjul och handtag som gör dem smidiga att förflytta, ungefär som en resväska på hjul.